Over mij

Psychologie van gedragsverandering

Gedurende veertien jaar heb ik als psycholoog bij een internationaal bedrijf gewerkt. Daar hield ik me in grote lijnen bezig de psychologie van gedragsverandering: hoe kunnen we mensen helpen gezonder te leven? Met behulp van techniek, coaching, gedragsveranderingsprogramma’s en geautomatiseerde bewegingsprogramma’s stimuleerden we een gezondere leefstijl bij grote groepen mensen. Mijn aandacht is nu gericht op het ondersteunen van diepgaande levensverbetering bij een kleinere groep mensen: de mensen die er voor kiezen om letterlijk of figuurlijk bij mij de handschoenen aan te trekken.

Samen problemen de baas worden

Mijn opleidingen, werkervaring en eigen levenservaring zorgen samen voor een compleet aanbod. Vooral de opleiding AB-ISTDP zorgt ervoor dat ik scherp kan stellen wat er gebeurt, beter begrijp wat er intern speelt, wat dat doet en hoe ik erop in kan springen. Ik signaleer en ga direct naar de kern, of we nu in gesprek of in beweging zijn. Beweging en verdedigingstechnieken zijn al meer dan dertig jaar onderdeel van mijn sport- en vrijetijdsbesteding en zet ik in veiligheid en rust in wanneer we daar toe besluiten. Samen gaan we zo aan het werk in een traject dat echt ergens over gaat en helpt om problemen de baas te worden.

In vogelvlucht:

IEDTA-gecertificeerde opleiding AB-ISTDP (ISTPD-UK 2019-2023)

Zelfstandig werkend PSYCHOLOOG NIP® (2016 – heden)

Psycholoog, onderzoeker, en manager in internationaal bedrijfsleven (2007 – 2021)

Universiteit van Tilburg: Drs. Klinische Gezondheidszorg Psychologie (2001 – 2006)

“Gun het jezelf om echt naar binnen te kijken en neem de regie over je eigen leven terug”

De praktijk

In 2016 gestart als “Praktijk voor goede gesprekken”. Inmiddels wordt de praktijk gevonden door bezoekers uit de wijde omgeving.

De praktijkruimte is groot, licht, en industrieel ingericht. Met comfortabele stoelen voor een goed gesprek, en genoeg beweegruimte voor boksen of samenkomst met meerdere mensen. Ook worden gesprekken online aangeboden, het beste gecombineerd met een gesprek op de praktijk van tijd tot tijd.

Als u van ver moet komen, dan is het ook mogelijk om bloktherapie te boeken (twee keer anderhalf uur met korte pauze ertussen). Indien nodig kunnen gesprekken thuis of elders plaatsvinden. Een kopje (decaf) koffie, thee, of fris glas water behoren bij een goed gesprek en staan voor u klaar.

Wil je meer over mij of de praktijk weten? Kijk eens op LinkedIn  of vraag het gerust als we met elkaar in gesprek zijn.